Rybí salát
Ingredience
400 g rybího filé (kostky), 150 g mrkve, 150 g celeru, půl citronu, sůl, mletý pepř, 5 lžic olivového oleje, 5-6 lžic bílého jogurtu
Postup
Filé necháme rozmrznout. Nakrájíme ho na drobné kostky a na dvou lžících oleje podusíme do změknutí. Je-li třeba, můžeme trošku podlít vodou. Osolíme a necháme vychladnout.
Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme. Na třech lžících oleje za stálého míchání chvíli osmahneme. Rovněž necháme vychladnout.
Vychladlé smícháme, pokropíme citronovou šťávou a promícháme s jogurtem. Podle chuti opepříme, případně dosolíme.
Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.
Přidáno: 9.1.2009