Taboule
Ingredience
4 velká rajčata, 1 velká zelená paprika, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, snítka máty, 2 snítky bazalky, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, rajčatový džus podle potřeby, 300-350 g kuskusu
Postup
Rajčata spaříme a oloupeme. Papriku zbavíme semínek a žeber a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a také pokrájíme.
Všechnu zeleninu i s bylinkami vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme olej a znovu promixujeme.
Zeleninovo-bylinkovou šťávu nalijeme do mísy. Přisypeme kuskus a promícháme. Šťávy musí být o hodně větší objem než kuskusu. Je-li směs hustá, přilijeme rajčatový džus a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a uložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Občas můžeme promíchat. Kuskus nasákne tekutinu a krásně změkne.
Podáváme samotné jako lehké jídlo, případně jako přílohu k masu či rybě.



zdroj: Hana Freylichova
Přidáno: 20.9.2011