Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Ingredience
2 vepřové jazyky, 1 cibule, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl
omáčka: 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, vývar, 2 - 3 lžíce strouhaného křenu, pepř a sůl
Postup
Očištěné jazyky uvaříme v osolené vodě s cibulí a kořením doměkka. Ještě horké sloupneme a nakrájíme na plátky. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře provaříme. Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí, můžeme zjemnit kousíčkem másla. Plátky masa podáváme s vařenými brambory, přelité omáčkou.
zdroj: Kalendář receptů na hubnutí
Přidáno: 13.1.2007