Žampiony se šmakounem a fazolkami
Ingredience
300 g čerstvých žampionů, 1 sáček mražených zelených fazolových lusků (350 g), 1 velká cibule, 200 g šmakouna, sůl, kmín, olivový olej
Postup
Fazolové lusky uvaříme v páře, stačí pět minut. Na co nejmenším množství oleje zpěníme pokrájenou cibuli a přidáme na plátky pokrájené žampiony. Za stálého míchání smažíme, než houby pustí vodu. Osolíme, okmínujeme a dusíme do změknutí. K měkkým žampionům přidáme na kostičky pokrájený šmakoun a za stálého míchání necháme prohřát. Uvařené fazolky lehce osolíme a servírujeme na talíř společně s žampionovou směsí.
Můžeme konzumovat s krajíčkem celozrnného chleba, hladovcům dáme na přikousnutí knedlíkové placičky, případně jiné pečivo.
Přidáno: 10.9.2008