Bylinkové plátky v omáčce
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, sůl, zelená petrželka a bazalka, olej, 1 cibule, 150 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, 150 g rajčatového protlaku
Postup
Jsou-li řízky velké, naplocho je rozpůlíme. Zlehka je naklepeme a osolíme. Postupně je skládáme do misky, prokapáváme olejem a prosypáváme posekanými bylinkami. Necháme přes noc uležet.
Rozpálíme pánev nebo titanový hrnec a plátky masa prudce z obou stran opečeme. Vyjmeme je, udržujeme v teple, a ve výpeku osmahneme najemno pokrájenou cibuli. Vrátíme na ni maso, podlijeme trošku vodou, ještě přisypeme trochu bylinek a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut). Pak přilijeme horkou vodu (podle požadovaného množství omáčky). Mouku rozmícháme v malém množství vody a přilijeme. Promícháme a chvíli povaříme. Nakonec přidáme smetanu a protlak a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Přidáno: 8.11.2009