Cibulová omáčka

Ingredience

2-3 lžíce másla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml vývaru, sůl, čestvě mletý pepř

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V kastrůlku zahřejeme máslo, přisypeme cibuli a zprudka ji opečeme. Mícháme, dokud cibule nezíská zlatou barvu.

Opečenou cibuli vybereme na misku, tuk necháme v kastrůlku. Přidáme kousek másla, zahřejeme, zasypeme moukou a upražíme zlatavou jíšku, asi 3 minuty.

Jíšku zalijeme vývarem a dobře rozmícháme.

Do omáčky vrátíme cibuli a zvolna vaříme 20-30 minut. Občas promícháme.

Nakonec dochutíme solí a pepřem a přecedíme.

Podáváme s vařeným masem a knedlíkem.

Cibulová omáčka
Cibulová omáčka

Přidáno: 13.4.2013