Cibulová omáčka
Ingredience
2-3 lžíce másla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml vývaru, sůl, čestvě mletý pepř
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V kastrůlku zahřejeme máslo, přisypeme cibuli a zprudka ji opečeme. Mícháme, dokud cibule nezíská zlatou barvu.
Opečenou cibuli vybereme na misku, tuk necháme v kastrůlku. Přidáme kousek másla, zahřejeme, zasypeme moukou a upražíme zlatavou jíšku, asi 3 minuty.
Jíšku zalijeme vývarem a dobře rozmícháme.
Do omáčky vrátíme cibuli a zvolna vaříme 20-30 minut. Občas promícháme.
Nakonec dochutíme solí a pepřem a přecedíme.
Podáváme s vařeným masem a knedlíkem.
Přidáno: 13.4.2013