Drůbeží na paprice

Ingredience

4 plátky kuřecích nebo krůtích prsou, sůl, mletý pepř, mletá paprika, olej, 1 cibule, 500 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky

Postup

Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku po mase nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí.

Vmícháme lžičku papriky, krátce osmaheme, přidáme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a ještě společně povaříme 10-15 minut. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme s knedlíkem, noky, nebo těstovinami.

Drůbeží na paprice

Přidáno: 13.2.2011