Dýňová omáčka na těstoviny

Ingredience

350 g dýňového pyré, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 0,5 žluté papriky, 1 lžička kari, drcená chilli paprička podle chuti, 1 lžíce hladké mouky, sůl

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme na malé kostičky pokrájenou papriku a další 2 minuty restujeme.

Přisypeme kari koření, mouku, dobře rozmícháme a všechno společně ještě asi 2 minuty smažíme.

Nakonec přilejeme asi 300 ml zeleninového vývaru nebo vody a pyré. Důkladně rozmícháme, osolíme, podle vlastních preferencí dochutíme chilli papričkou a povaříme cca 10-15 minut.

Podáváme s těstovinami, můžeme doplnit vařeným vejcem.

Příprava dýňového pyré: Dýni oloupeme (pokud máme hokkaido, loupat nemusíme), nakrájíme na větší kostky a dáme na plech s papírem na pečení. Upečeme doměkka (při 200°C asi 30-40 minut). Upečenou dýni necháme vychladnout a pak rozmixujeme dohladka.

Přidáno: 9.12.2024