Hořčicová omáčka

Ingredience

20 g másla, 1 střední cibule, 1 lžička krystalového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Postup

Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout přidáme cukr. Až se cukr rozpustí a začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku. Mícháme, až má jíška krásnu zlatou barvu. Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme a necháme 15 - 20 minut vařit. Přecedíme (není nutné), přidáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme, případně přisladíme.

Hořčicová omáčka

zdroj: www.ajina-kucharka.wz.cz

Přidáno: 2.6.2007