Hovězí v okurkové omáčce
Ingredience
750 g hovězího krku (nebo kližky), sůl, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 3-4 lžíce hladké mouky, 5-6 sterilovaných okurek, 1 lžíce octa
Postup
Maso vložíme do osolené vařící vody (cca 1,2 l) a uvaříme doměkka ( minimálně 2 hodiny, v tlakovém hrnci to bude dřív).
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.
V kastrolu zahřejeme olej s máslem, zasypeme moukou a upražíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa, důkladně rozmícháme a povaříme 20 minut.
Okurky nakrájíme nadrobno. Přidáme je společně se smetanou do omáčky a ještě dalších 5 minut necháme zvolna vařit.
Dochutíme solí a lákem z okurek, případně octem.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.
Přidáno: 7.12.2013