Kuře s pestem a smetanou
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce bazalkového pesta, 200 g cherry rajčátek, lístky čerstvé bazalky
Postup
Každý řízek rozkrojíme na 2-3 kousky a opepříme.
V pánvi zahřejeme olej a maso z obou stran opečeme dozlatova. Pak ho osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Do výpeku nasypeme přepůlená rajčátka a mícháme dokud trochu nezměknou.
Přimícháme pesto a potom smetanu. Rozmícháme do hladké konzistence a dále nevaříme. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit smetanou na vaření. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami, na talíři posypeme bazalkovými lístky.


Přidáno: 22.3.2015