Kuřecí plátky v pažitkové omáčce
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, sůl, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, velký svazek pažitky, 500 ml smetany na vaření, 1 lžička hořčice, 2 žloutky, 1 lžíce hladké mouky
Postup
Omyté a osušené maso naplocho rozpůlíme, protáhneme olejem a necháme hodinu až dvě odpočinout.
Pažitku posekáme nadrobno. V kastrůlku necháme rozpustit lžíci másla, vsypeme pažitku, necháme zpěnit a odstavíme.
V hlubší pánvi rozpálíme malinko oleje (můžeme slít z naloženého masa), plátky masa osolíme a z obou stran opečeme dozlatova. Odložíme a udržujeme v teple.
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody (cca 200-250 ml), rozmícháme a přidáme větší polovinu smetany. Za občasného promíchání povaříme 10 minut.
Ve zbývající smetaně rozmícháme žloutky a hořčici.
Do provařené omáčky vmícháme máslo s pažitkou, žloutkovou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.
Podáváme s rýží.


Přidáno: 12.4.2014