Kuřecí v hořčičné omáčce

Ingredience

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžíce solamylu, 400 ml smetany, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 3 lžíce přepuštěného másla

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky.

Opepříme ho, promícháme s jednou lžící hořčice, olejem a solamylem a necháme hodinu odpočinout.

V kastrolu nebo větší pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Přidáme odleželé maso a za častého zamíchání je opečeme ze všech stran dozlatova. Až se maso zatáhne, osolíme je.

Opečené maso podlejeme troškou horké vody (cca 100 ml) a zalejeme smetanou. Přidáme druhou lžíci hořčice, důkladně všechno promícháme a odkryté necháme pomalu probublávat, až omáčka lehce zhoustne (cca 10 minut).

Nakonec vmícháme sýr a necháme už jen krátce přejít varem.

Podáváme s těstovinami.

Přidáno: 1.9.2019