Kuřecí v žampionové omáčce
Ingredience
3 kuřecí prsní řízky, 400 g žampionů, olej, sůl, mletý pepř, 250 ml smetany na vaření, 2 lžičky solamylu
Postup
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky nebo na špalíky.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a na něm opečeme osolené a opepřené kousky masa do zatáhnutí.
Pak je vyjmeme (udržujeme v teple) a do výpeku nasypeme žampiony. Za častého míchání je orestujeme.
K opečeným žampionům přidáme maso, všechno podlejeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme do změknutí, 15-20 minut.
Ke konci dušení přilejeme smetanu.
Až je maso měkké, rozmícháme solamyl v troše vody a toto vmícháme do omáčky. Necháme ji přejít varem a odstavíme.
Podáváme s těstovinami.
Přidáno: 9.12.2017