Masové koule v kečupové omáčce
Ingredience
500 g mletého masa, 2 vejce, sůl, pepř, oregano, olej, trochu strouhanky, hladká mouka, 1 malá plechovka rajského protlaku, asi 200 ml pálivého kečupu, sušená bazalka
1 balíček (500 g) makaronů, tvrdý sýr
Postup
Maso promícháme s celými vejci. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a tolik strouhanky, aby vznikla hmota, z níž půjdou modelovat kuličky (lépe to jde rukama namočenýma ve studené vodě). Každou kuličku obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Kuličky vyjmeme z pánve a ve výpeku rozmícháme protlak. Podlijeme vodou (tolik aby vznikla omáčka požadované konzistence), rozmícháme, přidáme větší špetku bazalky, vložíme do omáčky osmažené koule, přiklopíme a 5 - 10 minut společně vaříme. Pak přilijeme podle chuti ostrý kečup, necháme krátce přejít varem a odstavíme. Na talíři vytvoříme "hnízdo" z makaronů uvařených podle návodu na obalu, doprostřed vložíme několik koulí a přelijeme omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem.
Přidáno: 29.11.2007