Masové kuličky v karí omáčce
Ingredience
400 g mletého masa, 1 cibule, 1 rohlík, 1 vejce, 2 lžíce bílého jogurtu, karí, mletý pepř, sůl, hladká mouka, olej, česnek, 2 dcl vývaru nebo vody, 200 ml smetany, 2 lžíce oloupaných mandlí
Postup
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou. Promneme a dobře promícháme s masem, kouskem drobně nakrájené cibule, vejcem, jogurtem, pepřem, solí a dvěma lžícemi hladké mouky. Ze směsi tvoříme kuličky, vložíme je na rozehřátý olej, krátce opečeme po všech stranách a vyjmeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme karí, zalijeme vývarem nebo vodou a uvedeme do varu. Přidáme zpět kuličky a dusíme 10 - 15 minut. Kuličky vyjmeme a uložíme na teplé místo, do šťávy vmícháme smetanu rozšlehanou s 1 lžící mouky a vše krátce povaříme. Mandle vsypeme do vařící vody, povaříme 40 vteřin, scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme do omáčky společně s kuličkami. Dochutíme karí a solí a krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.
Přidáno: 28.12.2006