Pajšl

Ingredience

1 vepřové srdce, 1 vepřový jazyk, 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 1 cibule, 350 - 400 ml smetany, sůl, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 3 bobkové listy, lžička tymiánu, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, olej

Postup

Očištěné srdce a jazyk uvaříme v osolené vodě společně s kuličkami koření a bobkovými listy doměkka ( v tlakovém hrnci asi 40 minut). Jazyk hned po uvaření zchladíme studenou vodou, oloupeme a společně se srdcem nakrájíme na drobné kousky. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, tymián a všechno společně osmažíme. Zalijeme přecezeným vývarem ze srdce a jazyka a vaříme do změknutí zeleniny. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme chvíli povařit. Vmícháme pokrájené vnitřnosti, podle potřeby dosolíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Pajšl

Přidáno: 26.8.2007