Pažitková omáčka

Ingredience

2 lžíce másla, 1,5 lžíce hladké mouky, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý bílý pepř, muškátový oříšek, velký svazek čerstvé pažitky

Postup

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.

Zalijeme studeným vývarem a smetanou a dobře rozmícháme.

Za stálého míchání povaříme 10-15 minut. Během vaření osolíme, opepříme a přistrouhneme kousek muškátového oříšku.

Minutu před koncem vaření přidáme lžíci posekané pažitky.

Omáčku odstavíme z ohně, vmícháme zbytek pažitky a dále nevaříme.

Podáváme s vařenými bramborami a vejci natvrdo, rybou nebo vařeným hovězím masem.

Přidáno: 3.4.2016