Plněné paprikové lusky
Ingredience
4 papriky naplněné masem (i mražené), 1 cibule, 100-120 g rajského protlaku, sůl, 5 hřebíčků, 7 kuliček pepře, 7 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu, 2-3 bobkové listy, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, špetka cukru, olej
Postup
Papriky naplníme podle svých zvyklostí nebo takto.
Na troše oleje necháme zesklovatět posekanou cibuli. Zasypeme moukou a upražíme cibulovou jíšku.
Zalijeme studenou vodou (500-750 ml) a dobře rozmícháme. Osolíme, přidáme všechno koření, případně kostku bujónu. Vložíme plněné papriky, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
Papriky vyjmeme na talíř. Omáčku přecedíme a rozmícháme do ní protlak. Podle chuti dosolíme či dosladíme, vložíme papriky zpátky a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Přidáno: 1.7.2010