Rajská se zeleninou
Ingredience
1 větší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce krystalového cukru, 150 g rajského protlaku, 0,5 lžičky skořice, 1 lžička sušeného tymiánu, po 10 kuličkách nového koření a celého pepře, 3 bobkové listy, 1,5 l hovězího vývaru, máslová jíška ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky, sůl
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
V kastrolu zahřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme, než se cukr rozpustí. Jakmile začne karamelizovat, přisypeme zeleninu a restujeme na středním plameni do zezlátnutí.
K orestované zelenině přidáme protlak, promícháme a ještě krátce osmahneme.
Přidáme všechno koření, zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a povaříme cca 20 minut.
Z uvařené omáčky vybereme bobkový list a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s vařeným hovězím masem a libovolnou přílohou (knedlík, rýže, těstoviny, kuskus, ...)
Přidáno: 28.2.2016