Řízek s kari omáčkou (Chicken Katsu Curry)
Ingredience
2 kuřecí prsní řízky, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru (asi jako palec), špetka chilli vloček (použila jsem posekané chilli papričky), 1 lžíce kari, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 jarní cibulky
na obalení masa 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení
Postup
Cibuli, česnek a zázvor posekáme nadrobno. Nasypeme na rozpálený olej, přidáme i chilli a krátce orestujeme.
Přidáme mouku, kari a za stálého míchání asi minutu opražíme.
Zalijeme vývarem, přidáme med, sojovou omáčku, promícháme a necháme na mírném plameni 10 minut povařit.
Uvařenou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Kuřecí prsa naplocho rozřízneme, ale nedokrojíme a rozevřeme jako knihu, abychom získali tenký plátek o větší ploše.
Osolíme, opepříme a obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na rozpáleném tuku usmažíme z obou stran dozlatova.
Na talíř položíme kopeček rýže, překryjeme řízkem rozkrájeným na proužky a částečně přelijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme posekanou naťovou cibulkou.
zdroj: sortedfood.com/katsucurry
Přidáno: 17.1.2016