Rychlá mléčná rajská
Ingredience
2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžíce krystalového cukru, 150 g rajského protlaku, po 5 kuličkách nového koření a pepře, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, na špičku nože skořice, sůl, 1 litr mléka, 3 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zpěnit a mícháme do zesklovatění. Zasypeme cukrem a na plotýnce mícháme, až se cukr rozpustí.
Přidáme protlak, plechovku vypláchneme pár lžícemi vody a přilijeme do hrnce, promícháme, osolíme a přidáme všechno koření. 1-2 minuty necháme probublat a zalijeme větší částí mléka.
V hrnku rozkvedláme trochu mléka s moukou a přes sítko přilijeme do hrnce. Promícháme a pomalu necháme vařit 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme zbylé mléko, podle toho jak hustou či řídkou omáčku máme rádi.
Ke konci vaření dochutíme omáčku solí a octem a nakonec ji přecedíme.
Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíky, masovými kuličkami a těstovinami, ...
Přidáno: 11.5.2013