Šlehačková vejce

Ingredience

těsto: 6 vajec, 230 g krystalového cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody, 230 g hladké mouky
náplň: 250 + 200 ml smetany ke šlehání, 80 g jahodového zeesanu, 65 ml vody, 1 vanilkový cukr, strouhaná čokoláda

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky, olej s vodou a vařečkou zlehka vmícháme mouku.

Těsto rozetřeme na plech a upečeme (200°C, 10 minut).

Z vychladlého plátu vykrájíme vykrajovátkem vejce (nebo jiné tvary).

250 ml smetany ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a do této směsi vmícháme smetanu. Společně vyšleháme do tuha.

Jahodovou šlehačku dáme do cukrářského pytlíku se špičkou (pozor, nesmí být moc jemná, v zeesanu jsou kousky jahod) a nastříkáme na piškotová vajíčka.

200 ml smetany ušleháme dotuha, dáme rovněž do pytlíku na vajíčka nazdobíme. Nakoned je můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Šlehačková vejce
Šlehačková vejce
Šlehačková vejce
Šlehačková vejce

Přidáno: 4.4.2010