Šlehačková vejce
Ingredience
těsto: 6 vajec, 230 g krystalového cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody, 230 g hladké mouky
náplň: 250 + 200 ml smetany ke šlehání, 80 g jahodového zeesanu, 65 ml vody, 1 vanilkový cukr, strouhaná čokoláda
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky, olej s vodou a vařečkou zlehka vmícháme mouku.
Těsto rozetřeme na plech a upečeme (200°C, 10 minut).
Z vychladlého plátu vykrájíme vykrajovátkem vejce (nebo jiné tvary).
250 ml smetany ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a do této směsi vmícháme smetanu. Společně vyšleháme do tuha.
Jahodovou šlehačku dáme do cukrářského pytlíku se špičkou (pozor, nesmí být moc jemná, v zeesanu jsou kousky jahod) a nastříkáme na piškotová vajíčka.
200 ml smetany ušleháme dotuha, dáme rovněž do pytlíku na vajíčka nazdobíme. Nakoned je můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Přidáno: 4.4.2010