Opečená polenta

Ingredience

250 g instantní polenty, 1 l zeleninového vývaru, sůl (pokud není slaný vývar), 1 lžíce másla

Postup

Vývar přivedeme k varu a osolíme ho. Těsně před začátkem varu tenkým pramínkem vsypeme do vývaru polentu. Přitom rychle mícháme metličkou (aby se nevytvořily hrudky).

Za stálého míchání povaříme asi tři minuty, až vznikne hustá kaše.

Kaši rozetřeme do olejem vymazaného plechu, aby vznikla vrstva cca 1-1,5 cm silná. Necháme ji vychladnout (ztuhne).

Ztuhlou placku vyklopíme a nožem rozkrájíme na kousky (čtverce, trojúhelníky, ...).

Na rozpálené pánvi potřené olejem polentové tvary z obou stran opečeme dozlatova.

Podáváme jako přílohu k dušenému špenátu, masu se šťávou apod. Případně můžeme přikusovat k zeleninovému salátu.

Přidáno: 9.6.2018