Osvěžující stracciatela
Ingredience
těsto: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku, 2 lžíce oleje, půl prášku do pečiva
náplň: 500 g bílého jogurtu (Hollandia), 2 sáčky vanilkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání (používám Rama Cremefine), 100 g hořké čokolády, 100 g tyčinky Margot, 1 želatinový ztužovač
na dokončení: 1 tyčinka ledové kaštany (50 g), rum
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do dortové formy (průměr 28 cm) a upečeme (200°C, 10-15 minut).
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Do větší mísy nasypeme ztužovač, zalijeme 100 ml vody a metličkou rozšleháme. Po lžících vmícháme jogurt, pak ušlehanou smetanu a nakonec nahrubo nastrouhanou čokoládu a margotku.
Kolem vychladlého korpusu umístíme dortový ráfek. Korpus pokropíme rumem a rovnoměrně na něj natřeme náplň. Povrch posypeme nastrouhanými ledovými kaštany a dáme do ledničky ztuhnout.
Přidáno: 18.11.2010