Roládový dort

Ingredience

roláda: 6 vajec, 140 g krystalového cukru, 80 g hladké mouky, marmeláda
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 500 g zakysané smetany, 1 želatinový ztužovač
dále: 1 sáček červeného dortového želé

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a nakonec krátce zašleháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).

Po vytažení z trouby ihned stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.

Upečený plát potřeme marmeládou, srolujeme a necháme do druhého dne v chladu.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Pak vmícháme zakysanou smetanu a moučkový cukr podle chuti. Nakonec spojíme se želatinovým ztužovačem podle návodu na sáčku.

Roládu nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Kolečky rolády vyložíme dno dortové formy. Na ně urovnáme smetanovou náplň a přikryjeme dalšími kousky rolády.

Želé připravíme podle návodu na sáčku a zalijeme povrch moučníku. Uložíme do ledničky a necháme několik hodin ztuhnout.

Roládový dort
Roládový dort
Roládový dort
Roládový dort
Roládový dort
Roládový dort

podle časopisu Pošli recept

Přidáno: 25.4.2011