Houbová polévka
Ingredience
2 - 3 hrsti hub, 2 brambory, cibule, mrkev, petržel celer, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, majoránka, olej, kostka slepičího nebo zeleninového bujónu
Postup
Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený olej vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kousek mrkve, petržele a celeru ( postrouhané nebo nadrobno pokrájené) a společně osmahneme. Přidáme houby a ještě chvíli společně smažíme. Pak přilijeme studenou vodu, osolíme, přidáme 4 kuličky nového koření, 2 - 3 bobkové listy, brambory a zbytek kořenové zeleniny - vše pokrájené na kousky, a společně vaříme 15 - 20 minut. Podle potřeby a chuti můžeme přidat bujón (není nutný). Před koncem varu opepříme, přidáme majoránku, případně dosolíme. Před servírováním nezapomeneme vylovit z polévky nové koření a bobkové listy.
Přidáno: 1.1.2007