Houbová polévka s jáhlami

Ingredience

1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 3 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 7 kuliček nového koření, 1/2 lžičky mletého pepře, sůl, 2 hrsti sušených praváků, 2 vrchovaté lžíce jáhel, petrželka nebo pažitka na posypání

Postup

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

V hrnci zahřejeme olej a zeleninu na něm smažíme do zezlátnutí.

Osmaženou zeleninu zalejeme vodou nebo zeleninovým vývarem (cca 1,2 l), osolíme, přidáme všechno koření, houby a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut.

Potom přisypeme jáhly a vaříme dalších 10 minut, než jáhly změknou.

Na talíři polévku posypeme posekanými bylinkami.

Přidáno: 9.2.2020