Houbová polévka s jáhlami
Ingredience
1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 3 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 7 kuliček nového koření, 1/2 lžičky mletého pepře, sůl, 2 hrsti sušených praváků, 2 vrchovaté lžíce jáhel, petrželka nebo pažitka na posypání
Postup
Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci zahřejeme olej a zeleninu na něm smažíme do zezlátnutí.
Osmaženou zeleninu zalejeme vodou nebo zeleninovým vývarem (cca 1,2 l), osolíme, přidáme všechno koření, houby a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut.
Potom přisypeme jáhly a vaříme dalších 10 minut, než jáhly změknou.
Na talíři polévku posypeme posekanými bylinkami.
Přidáno: 9.2.2020