Jemná houbová polévka

Ingredience

3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 středně velká mrkev, stejně velká petržel (nebo kousek celeru), 2 hrsti sušených hřibů, sůl, mletý pepř, 1 lžička majoránky, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 4-5 lžic bramborové kaše zbylé z předchozího dne

Postup

Oloupanou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli se zeleninou a na středním plameni pomalu opečeme do zezlátnutí.

Přilejeme vodu (cca 1,2 l), osolíme, opepříme, přidáme všechno koření a sušené houby. Polévku přivedeme k varu a povaříme do změknutí hub, trvá to asi 20 minut.

Pak přidáme bramborovou kaši, rozmícháme ji v polévce a necháme přejít varem.

Podle chuti dosolíme či dopepříme.

Přidáno: 15.12.2019