Václavkový guláš s bramborami

Ingredience

400 g hlaviček václavek, 2-3 brambory, 1 cibule, 80 g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 1-2 stroužky česneku (podle chuti)

Postup

Větší hlavičky václavek překrojíme, malé můžeme nechat celé.

Na sádle osmahneme drobné kostičky cibule a slaniny.

Přidáme houby a smažíme, než lehce změknou a zmenší objem. Pak je osolíme, opepříme, okmínujeme, vmícháme mouku a papriku. Už jen krátce orestujeme a podlejeme vodou. Přivedeme k varu, podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

Přidáme na menší kostky pokrájené brambory, přiklopíme pokličkou a dusíme 25-30 minut.

Krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou a rozmačkaným česnekem, podle chuti můžeme přisolit či připepřit.

Podáváme s pečivem.

Přidáno: 21.10.2024