Amasado
Ingredience
2 batáty nebo obyčejné brambory, 150 ml medu, cca 250 g kukuřičného gofia, 100 g opražených a rozdrcených mandlí, hrst rozinek
Postup
Batáty nebo brambory uvaříme doměkka. Až vychladnou, rozmačkáme je vidličkou na kaši.
Přidáme k nim gofio, med, mandle, rozinky a zpracujeme dohromady na husté těsto. Je-li příliš měkké, můžeme přidat gofio.
Z těsta vytvoříme váleček (nebo dva menší) o průměru asi 5 cm.
Zabalíme do fólie a uložíme do ledničky.
Necháme do druhého dne uležet a pak krájíme na plátky.
Amasado je tradiční kanárský pokrm, podávaný při slavnostních příležitostech.
Neznáte gofio? Co to je a kde ho koupit najdete na El Gofio.
Přidáno: 18.12.2016