Banánová bezlepková bábovka

Ingredience

150 g bezlepkové mouky Schär Mix C, špetka soli, 150 g mletých mandlí, 1 lžička sody, 2 banány, 4 vejce, 170 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 lžička vanilkového extraktu

tuk a mleté mandle na vysypání formy

Postup

Mouku promícháme se sodou a mandlemi.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.

Banány vidličkou rozmačkáme na kaši.

Do mísy k mouce přidáme ušlehané žloutky, vlažné máslo, banány, extrakt a všechno smícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 50-60 minut, zkoušíme špejlí.

Po upečení bábovku hned vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

zdroj: www.25let.albert.cz

Přidáno: 16.11.2016