Bezlepková borůvková babeta
Ingredience
4 vejce, 200 g krystalového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 100 ml oleje, 200 g bezlepkové mouky (Michalík), 1 sáček prášku do pečiva (bezlepkový 12 g), miska borůvek (nebo jiného ovoce)
Postup
Formu nebo pekáček vymažeme máslem nebo sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
Vejce s cukrem a citronovou kůrou šleháme elektrickým šlehačem do husté světlé pěny.
Pak vešleháme po částech olej.
Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do formy, urovnáme a posypeme hustě borůvkami.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi půl hodiny (zkusíme špejlí).
Poznámka: Ovoce nečekaně propadlo až na dno, ale kvalitě buchty to neublížilo. Chutí i konzistencí moučník velmi připomíná citronovou babetu, která se prodávala běžně v obchodech v minulém století.
Přidáno: 21.8.2016