Bezlepkový drobenkový koláč s tvarohem
Ingredience
drobenka: 270 g čirokové mouky, 120 g cukru krupice, 140 g másla, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
tvaroh: 500 g tvarohu (z vaničky), 2 vejce, 5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml mléka
dále: ovoce
Postup
Do mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme na kousky nakrájené máslo. Rukama zpracujeme na drobenku.
Tvaroh s vejci, cukrem a pudinkem rozmícháme dohladka a po částech vmícháme mléko.
Dno dortové formy (26 cm) vyložíme papírem na pečení. Nasypeme do ní většinu drobenky, asi 3-4 lžíce si necháme.
Drobenku rovnoměrně rozhrneme ve formě a nalejeme na ni tvarohovou směs.
Na tvaroh naskládáme očištěné ovoce a posypeme zbylou drobenkou.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zrůžovění povrchu, asi 60 minut.
Po vytažní z trouby necháme vychladnout a teprve potom odstraníme boční ráfek. Před krájením necháme koláč důkladně vychladit v ledničce.
Přidáno: 29.7.2018