Bezlepkový mřížkový koláč
Ingredience
těsto: 220 g bezlepkové mouky (Schär Mix B), 50 g moučkového cukru, 0,5 lžičky prášku do pečiva, 100 g másla, 1 celé vejce
náplň: 500 g tvarohu (ve vaničce), 140 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 celá vejce
Postup
Všechny suroviny na náplň smícháme na hladkou hmotu.
Těsto zpracujeme rukama na vále. Z papíru na pečení ustříhneme kolo trochu větší než je forma. Asi čtvrtinu těsta odložíme a zbylou větší část na ustřiženém papíru rozválíme na kruh. Pak těsto i s papírem vložíme do formy.
Na těsto urovnáme tvarohovou náplň.
Z odloženého těsta vytvarujeme tenké válečky a na náplni z nich vytvoříme mřížku.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 45 minut.
Krájíme po vychladnutí.
Přidáno: 5.2.2017