Čokoládový koláč bez mouky

Ingredience

200 g čokolády s vysokým podílem kakaa (použila jsem 85 %), 200 g cukru krupice, 250 g másla, 6 vajec, 2 vrchovaté lžíce kakaa

k podávání: šlehačka, ovoce

Postup

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.

Utřeme změklé máslo s cukrem.

Vejce rozšleháme metličkou nebo vidličkou a přidáme k máslu. Společně vyšleháme dohladka.

Vešleháme kakao a rozpuštěnou vlažnou čokoládu.

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme papírem na pečení a urovnáme do ní těsto.

Vložíme do trouby vyhřáté na 170-180° a pečeme 30-35 minut.

Vychladlý koláč nakrájíme a podáváme s kopečkem šlehačky ozdobené ovocem.

Přidáno: 26.5.2017