Drobenkový gofio-koláč

Ingredience

100 g bezlepkové mouky, 150 g kukuřičného gofia, 1 lžička prášku do pečiva, 120 g másla, 100 g krystalového cukru

náplň: 400 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 5-6 lžic cukru, 200 ml mléka, 2 vejce, 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Postup

Z mouky, gofia, prášku do pečiva, cukru a studeného másla vypracujeme rukama drobenku.

Do misky dáme mascarpone, tvaroh, cukr, vejce, pudinkový prášek a elektrickým šlehačem rozšleháme. Pomalu po částech přiléváme mléko a rozšleháme na hladkou hmotu.

Na dno dortové formy (24 cm) upevníme papír na pečení. Na něj nasypeme větší část drobenky a rozhrneme rovnoměrně po celém dnu.

Na drobenku nalejeme tvarohovou hmotu, urovnáme a posypeme zbytkem drobenky.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 55-60 minut.

Upečený koláč necháme ve formě zcela vychladnout a pak uložíme k vychlazení do ledničky. Krájíme až úplně studený.

Neznáte gofio? Co to je a kde ho koupit najdete na El Gofio.

Přidáno: 8.5.2017