Dvoubarevná gofio bábovka
Ingredience
5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 ml oleje, 100 g kukuřičného gofia, 100 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mix C), 1 bezlepkový prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny.
Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilejeme olej.
Vmícháme mouku smíchanou s gofiem a práškem do pečiva.
Asi třetinu těsta odlejeme a vmícháme do ní kakao.
Do vymazané a vysypané formy naléváme střídavě světlé a tmavé těsto.
Pečeme při 180°C 40-50 minut.
Upečenou bábovku necháme ve formě 5 minut odpočinout, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout.
Neznáte gofio? Co to je a kde ho koupit najdete na El Gofio.
Přidáno: 2.4.2017