Dvoubarevná gofio bábovka

Ingredience

5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 ml oleje, 100 g kukuřičného gofia, 100 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mix C), 1 bezlepkový prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny.

Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilejeme olej.

Vmícháme mouku smíchanou s gofiem a práškem do pečiva.

Asi třetinu těsta odlejeme a vmícháme do ní kakao.

Do vymazané a vysypané formy naléváme střídavě světlé a tmavé těsto.

Pečeme při 180°C 40-50 minut.

Upečenou bábovku necháme ve formě 5 minut odpočinout, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout.

Neznáte gofio? Co to je a kde ho koupit najdete na El Gofio.

Přidáno: 2.4.2017