Mangový dort

Ingredience

korpus: 3 vejce, 3 sáčky čokoládového pudinkového prášku, 3 lžičky prášku do pečiva, 120 g krystalového cukru, 3 lžíce oleje

náplň: 500 g tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 200 g smetany ke šlehání, 120 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 8 plátků želatiny + 80 g vody, 1 mango

želé: 2 manga, 1 sáček (20 g) sypké želatiny + 8 lžic vody

Postup

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme papírem na pečení. Suroviny na korpus dobře promícháme a nalijeme formy. Upečeme (200°C, cca 10 minut) a necháme vychladnout.

Plátky želatiny zalijeme vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat.

V míse zatím rozšleháme tvaroh se smetanou a cukrem dohladka, vmícháme jogurt.

Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se zcela nerozpustí. Pak do ní vmícháme lžíci tvarohové náplně, přidáme ke zbytku a všechno důkladně promícháme. Nakonec vmícháme na kostičky pokrájené mango.

Náplň roztřeme do formy na vychladlý korpus a uložíme do ledničky.

Práškovou želatinu zalijeme vodou a necháme 10 minut nabobtnat.

Zatím oloupeme manga a rozmixujeme dohladka.

Želatinu za stálého míchání zahříváme, až se zcela rozpustí. Vmícháme lžíci rozmixovaného manga, přidáme k ostatnímu a důkladně promícháme.

Mangovou hmotu nalijeme na tvarohovou náplň a všechno necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Hotový dort můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Přidáno: 28.11.2016