Mřížkový koláč bezlepkový

Ingredience

300 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, nastrouhaná kůra z menšího citronu, 1 vejce, 125 g hery, 50 ml mléka, libovolná marmeláda nebo povidla

Postup

Na vále zpracujeme měkké hladké těsto.

Necelou třetinu oddělíme a zbytek vyválíme do kruhu a přeneseme do koláčové formy. Necháme zvýšené okraje, případně je můžeme ozdobně pomačkat vidličkou.

Na těsto rozetřeme marmeládu a z odloženého těsta vytvoříme mřížku.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zrůžovění, 25-30 minut.

Před krájením necháme zcela vychladnout.

Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový
Mřížkový koláč bezlepkový

Přidáno: 4.2.2014