Prezidentská bábovka bezlepková

Ingredience

6 vajec, špetka soli, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200 g másla, 100 g opražených mletých ořechů, 50 g čokolády, 300 g Jizerky, 1 prášek do pečiva, 200 ml smetany ke šlehání

Postup

Mouku smícháme s práškem do pečiva, ořechy a čokoládou. Máslo necháme rozpustit a vychladnout.

Bílky se špetkou soli začneme šlehat ručním elektrickým šlehačem. Jakmile vznikne bílý sníh, přisypeme asi polovinu cukru (z odváženého množství) a společně ušleháme na pevný lesklý sníh.

Žloutky se zbytkem cukru ušleháme na světlou hustou pěnu.

Pak vešleháme vychladlé máslo, smetanu a vmícháme sypkou směs.

Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180°C 50-60 minut, zkoušíme špejlí.

Přidáno: 24.4.2017