Roláda bez lepku
Ingredience
těsto: 6 vajec, 125 g cukru krupice, 80 g bezlepkové mouky Schär mix C
náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání (200-210 g), půl kostky tvarohu (125 g), 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce želatinového ztužovače za studena, hrst borůvek
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.
Do sněhu nejdříve zašleháme žloutky, pak krátce na pomalé otáčky mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, 10 minut).
Upečený plát ihned z plechu stáhneme i s papírem a necháme vychladnout, není potřeba ho rolovat.
Do misky nalijeme smetanu, nasypeme cukr, přidáme tvaroh a ztužovač. Elektrickým šlehačem ušleháme do hladkého hustého krému.
Na vychladlý plát rozetřeme krém, posypeme borůvkami a pevně srolujeme.
Roládu zabalíme do alobalu a uložíme do na několik hodin do ledničky.
Přidáno: 28.9.2016