Roláda bez lepku

Ingredience

těsto: 6 vajec, 125 g cukru krupice, 80 g bezlepkové mouky Schär mix C

náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání (200-210 g), půl kostky tvarohu (125 g), 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce želatinového ztužovače za studena, hrst borůvek

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.

Do sněhu nejdříve zašleháme žloutky, pak krátce na pomalé otáčky mouku.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, 10 minut).

Upečený plát ihned z plechu stáhneme i s papírem a necháme vychladnout, není potřeba ho rolovat.

Do misky nalijeme smetanu, nasypeme cukr, přidáme tvaroh a ztužovač. Elektrickým šlehačem ušleháme do hladkého hustého krému.

Na vychladlý plát rozetřeme krém, posypeme borůvkami a pevně srolujeme.

Roládu zabalíme do alobalu a uložíme do na několik hodin do ledničky.

Přidáno: 28.9.2016