Tvarohová bábovka bez lepku

Ingredience

300 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mehl Farine), 1 prášek do pečiva, nastrouhaná kůra z citronu, 5 vajec, 250 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g másla, 250 g tvarohu (balený v alobalu), 50 ml mléka, špetka soli.

Postup

Smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou.

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.

Žloutky ušleháme společně s hodně změklým máslem, tvarohem a cukrem na hladkou hmotu. Do ní vmícháme mléko a mouku.

Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto (je poměrně husté) po částech přendáme do vymazané a vysypané formy.

Uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme 50-60 minut (zkusíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme 5-10 minut ve formě, pak opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

Přidáno: 29.4.2017