Tvarohová bábovka bez lepku
Ingredience
300 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mehl Farine), 1 prášek do pečiva, nastrouhaná kůra z citronu, 5 vajec, 250 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g másla, 250 g tvarohu (balený v alobalu), 50 ml mléka, špetka soli.
Postup
Smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou.
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
Žloutky ušleháme společně s hodně změklým máslem, tvarohem a cukrem na hladkou hmotu. Do ní vmícháme mléko a mouku.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto (je poměrně husté) po částech přendáme do vymazané a vysypané formy.
Uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme 50-60 minut (zkusíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme 5-10 minut ve formě, pak opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
Přidáno: 29.4.2017