Bramborový guláš s fazolemi a paprikou

Ingredience

5 středních brambor, 150-200 g uzeniny, 3-4 zelené papriky, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika (nebo chilli), majoránka, 2 lžíce hladké mouky, olej, 3-4 stroužky česneku

Postup

Na dno hrnce nalijeme trochu oleje. Na něm osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme lžičku sladké mleté papriky a špetku pálivé. Přidáme mouku a usmažíme cibulovo-paprikovou jíšku (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Do hrnce přidáme na kostičky pokrájené brambory a uzeninu, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, okmínujeme a přisypeme trochu majoránky a na proužky pokrájené očištěné papriky. Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor, asi 1O minut. Nakonec přisypeme scezené a propláchuté fazole a necháme ještě asi 5 minut vařit. Dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Podáváme s pečivem.

Bramborový guláš s fazolemi a paprikou

Přidáno: 27.7.2009