Dušený patizon
Ingredience
1 malý patizon, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 5-6 rajčat, sůl, mletý pepř, oregano, olej
Postup
Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Patizon a papriky zbavíme semen. Patizon pokrájíme na kostky, papriky na proužky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Česnek posekáme nadrobno.
Na trošce oleje osmažíme cibuli. Až začne zlátnout, přidáme česnek, krátce orestujeme a zasypeme rajčaty.
Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Přidáme papriky, patizon a pod pokličkou dusíme do změknutí (15-20 minut).
Ke konci zkontrolujeme množství tekutiny. Pokud v pánvi nějaká zbyla, zvětšíme plamen a necháme ji vydusit.
Podávat můžeme samostatně jako lehké jídlo s krajíčkem chleba nebo jako přílohu k masu.
Přidáno: 12.8.2017