Dušený patizon

Ingredience

1 malý patizon, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 5-6 rajčat, sůl, mletý pepř, oregano, olej

Postup

Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

Patizon a papriky zbavíme semen. Patizon pokrájíme na kostky, papriky na proužky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Česnek posekáme nadrobno.

Na trošce oleje osmažíme cibuli. Až začne zlátnout, přidáme česnek, krátce orestujeme a zasypeme rajčaty.

Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Přidáme papriky, patizon a pod pokličkou dusíme do změknutí (15-20 minut).

Ke konci zkontrolujeme množství tekutiny. Pokud v pánvi nějaká zbyla, zvětšíme plamen a necháme ji vydusit.

Podávat můžeme samostatně jako lehké jídlo s krajíčkem chleba nebo jako přílohu k masu.

Přidáno: 12.8.2017