Fazolky na smetaně

Ingredience

400 g zelených fazolových lusků, 1 malá cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 g zakysané smetany, sůl, 1 lžička cukru, citronová šťáva

Postup

V hlubší pánvi zahřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme mouku a upražíme světle zlatavou jíšku.

Přidáme fazolky, podlijeme trochou vody, promícháme, osolíme, osladíme a za občasného zamíchání dusíme do změknutí fazolek, asi 8-10 minut.

Až jsou fazolky měkké, vmícháme smetanu, necháme přejít varem a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

Podáváme s vařenými bramborami a vejcem natvrdo.

Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně

Přidáno: 26.1.2013