Hovězí plátek s fazolkami
Ingredience
600 g hovězí kližky, sůl, po 5 kuličkách nového koření a celého pepře, 1 malá cibule, 1 malá mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 600 g zelených fazolových lusků, 3 stroužky česneku, olivový olej, 4 vejce
Postup
Omyté maso zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, oloupanou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.
Lehce prochladlé maso nakrájíme na plátky (vývar použijeme na polévku).
V kastrolu zahřejeme trochu oleje, přidáme lusky a krátkce osmahneme.
Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek a podlijeme malým množstvím vody. Pod pokličkou podusíme 4-5 minut.
Fazolky podáváme s plátkem uvařeného masa a ztraceným vejcem.
Přidáno: 31.8.2014