Marinovaná červená cibule
Ingredience
500 g oloupané červené cibule, 1 feferonka
nálev: 1 hrnek vody, 1/2 hrnku červeného vinného octa, 1-2 lžičky hořčičného semínka, 2-3 lžíce cukru, 1 lžička soli
Postup
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, feferonku na kolečka.
Cibuli s feferonkou vložíme do čistých skleniček.
Vodu s octem, cukrem, solí a hořčičným semínkem přivedeme k varu a povaříme 1-2 minuty.
Horký nálev dochutíme solí nebo cukrem, nálevem zalejeme cibuli ve skleničkách a otevřené necháme vychladnout.
Pak skleničky uzavřeme víčkem, uložíme do ledničky a necháme minimálně několik hodin (lépe přes noc) marinovat.
Používáme jako přílohu k masu, do salátu, výborná je i samotná.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 28.2.2020