Marinovaný lilek

Ingredience

1 středně velký lilek, sůl, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření čubrica, rajčata, bazalka

Postup

Omytý a osušený lilek nakrájíme podélně na plátky tlusté asi 1 cm. Z obou stran osolíme a necháme 30-60 minut vypotit.

Olej rozmícháme se špetkou soli, rozmačkaným česnekem a kořením.

Plátky lilku osušíme a naložíme do olejové směsi. Necháme marinovat 3-4 hodiny.

Naložené lilky vyjmeme, necháme okapat a dáme opéct z obou stran na gril nebo na pánev.

Na talíři pokropíme lžičkou panenského olivového oleje, obložíme rajčátky a posypeme lístky bazalky.

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale klidně i jen tak samotné jako lehkou svačinku.

Marinovaný lilek
Marinovaný lilek
Marinovaný lilek

Pro přípravu tohoto pokrmu je vhodná litinová pánev značky Skeppshult.

Přidáno: 6.7.2010