Masové lečo

Ingredience

500 g mletého masa, 5-6 rajčat, 5-6 bílých paprik, 3 cibule, sůl, mletý pepř, oregano, 3 vejce, 3 lžíce rajského protlaku, olej

Postup

Rajčata spaříme a oloupeme, papriky zbavíme semínek a žeber a obojí pokrájíme na kousky.

Na malém množství oleje osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Osolíme, okořeníme, přidáme protlak, papriky a polovinu rajčat. Promícháme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut.

Pak přidáme zbytek rajčat a už bez pokličky dusíme, až se vypaří z rajčat voda.

Nakonec vmícháme celá vejce, až se srazí, odstavíme z plotny.

Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Masové lečo

Přidáno: 23.8.2011